Hjälp, vad ska man ha på sig på en fotografering?

Den stora frågan! Vad ska du ta på dig när du ska fota porträttbilder? Det här är någonting många funderar på och låt oss konstatera att kläder är mer än kläder. Det handlar om vad du vill uttrycka, vad som ger dig självkänsla, vad du vill förmedla och vad du känner dig som Dig själv i. Det inte finns något som är fel eller rätt när du väljer vad du vill ha på dig. Känslan hos dig är det viktigaste. Det bästa är alltid att du har på dig en klädsel som du tycker om och som du känner dig bekväm i. Du ska kunna röra dig obehindrat, annars kan det bli svårt att slappna av under fotograferingen. Speciellt om du också lider av att du känner att det känns obekvämt bli fotad.


När du ska planera klädsel för en fotografering, varför begränsa dig till en outfit? Välj flera och ta med dig. Det går jättebra att byta mellan tagningarna. Välj lite olika stilar - någonting vardagligt, elegant, uppklätt. Försök välja neutrala och jordnära färger, för det blir så otroligt bra på utomhusbilder.


Här nedanför kan du ladda ner en klädguide med handfasta tips som jag gjort till Dig för att du ska få inspiration på vad du kan välja för färger och outfit när du ska fotografera dig. Klicka på bilden så kommer du till länken.