Varför investera i en dyr bröllopsfotograf?


Många lägger ner mycket tid och pengar på bröllop och kanske sitter i planeringsfasen med frågan om varför det är så dyrt att anlita en fotograf. Kan man inte bara anlita en kompis som har en systemkamera? Jo visst kan man det, men innan man tar till den budgetlösningen bör man tänka över några saker:


Det här är förmodligen en av de viktigaste dagarna i era liv den dag som ni vill ha oförglömliga bilder ifrån. Att vara kompis och bjuden gäst samtidigt som man är bröllopsfotograf och ska dokumentera allt vackert som händer, det är en alltför svår uppgift. Antingen blir kompisen inte närvarande som bröllopsgäst eller så blir fotograferandet lidande och kompisen har fokus på annat än bara på er. Låt gästen njuta av att bara vara gäst och anlita istället en duktig bröllopsfotograf till att fotografera ert bröllop.


En anlitad bröllopsfotograf kan sin sak när det gäller att förmedla det där lilla extra och fånga ögonblicken som man vill ha med på bild. En bröllopsfotograf vet också hur man hittar det bästa ljuset och hur man sätter ljus när det är dåliga ljusförhållanden.

En bröllopsfotograf har tittat ut fotoplatserna för porträttbilderna innan och vet vilken plats som fungerar bäst utifrån väderförhållanden och tidpunkt.


En anlitad bröllopsfotograf vet hur man får brudpar att känna sig trygga och avslappnade vid fotograferingen. Ni behöver inte planera upp någonting gällande fotograferingen under dagen - allt det sköter fotografen och ni kan vara helt trygga med det.


Det gäller att vara snabb med kameran och ibland har man bara några sekunder på sig att fånga ögonblicksbilderna. En bra fotograf lyckas med det och fångar även de där bilderna som händer i "mellanrummen" - de där bilderna ni vill ha utan att ni själva vet om det.


Anlitad bröllopsfotograf har alltid med sig back-upputrustning, utifall att olyckan skulle vara framme och något sluta fungera.


En proffsig fotograf redigerar bilderna i enhetlig stil och bilderna ni får blir någonting helt annat än om en amatör fotar i ett bildformat där det inte går att få till bra efterbehandling. Eller om ni får mobilbilder skickade till er som era gäster fotat och det blir en salig blandning av allt. Ni vill hellre ha100 fantastiska fotografier från ditt bröllop än 1000 bilder som alltid kommer att påminna dig om att din bröllopsfotograf inte var så där supergrym.


En bröllopsfotograf gör backup på era bilder efteråt och sparar dem på hårddisk i ett antal år.


Ta er tiden att leta en duktig bröllopsfotograf vars bildstil ni tycker om. Och JA, det kostar och ni behöver planera in kostnaden i er budget - men det är värt investeringen. Jag lovar!

Bröllopsfotografering i Örnsköldsvik
Brudpar och bröllopsfoto i Örnsköldsvik