Vad gör vi om du bokat fotografering och det regnar?


Regn är ju för de allra flesta inte det väder man önskar på en fotografering. Därför följer jag väderprognosen noga några dagar innan den dag vi bokat en vanlig porträttfotografering och visar prognosen regn så bokar vi om till ny dag och tid.


Är det en bröllopsfotografering däremot och det regnar, ja då är det inte till att boka om utan då är det bara att köra. Men det är ingen fara, jag har bra fotoplatser för sådant väder också. Ni får låna genomskinliga paraplyer av mig och varför inte ha lite kul med paraplyerna i regnet! Skorna, nederdelen på byxorna och brudklänningen blir visserligen lite blöta, men det kan det vara värt om brudparet är redo för lite annorlunda bilder ni garanterat blir rätt ensamma om. Det här bygger förstås på att ni inte har problem med regn när vi fotar.


Bra fotoplatser om det skulle regna:


  • En byggnad med att stort överhäng. Mulen, grå regnhimmel gör jättebra ljus för porträtt och om det finns ett ställe med en markis eller ett överhäng så kan man ta bilderna precis vid kanten.
  • Parkeringsgarage. I de flesta parkeringsgarage finns betong överallt som ljuset kan reflektera i. På med blixten om det är utan fönster. Det blir hur coola bilder som helst!
  • Tågstation. Finns det en tågstation där du bor, med snygga fönster på byggnaden och med tak på perongen - åk dit och fota!
  • Hotellobby. Ring och hör med ett av stans hotell om du kan få fotografera i lobbyn. Ge dem sedan cred för den vackra miljön på de snygga bilderna som du lägger upp på dina sociala medier.
  • Ett café med fin miljö och interiör.
Porträttbild från Statt First Hotel lounge i Örnsköldsvik.

Statt First Hotel Örnsköldsvik (lounge)

Porträtt från Statt First Hotel Örnsköldsvik

Statt First Hotel Örnsköldsvik