I vilken vecka ska man fota gravidbilder?


Grattis, du går i väntans tider och du ska bli mamma! Det är en stor och omvälvande upplevelse. Snart väntar ett spännande liv med en helt ny liten människa.


Alla är olika och det är förstås individuellt när en gravidfotografering passar bäst och hur olika hur snabbt magen växer. Vanligast är att fotografera i vecka 30-36. Då har magen blivit stor men inte hunnit sjunka ner och det är inte allt för nära förlossningen.


Vad du vill ha på dig för kläder är helt upp till dig, men jag har en hel uppsättning av vackra bohemiska klänningar att låna ut till dig, bara för att du ska slippa känna pressen att behöva shoppa kläder inför fotograferingen. Dessutom blir det väldigt vackert!

Ett tips om du inte vill ha klänning på dig är att plocka fram jeansen och en stor vit skjorta! Det blir jättesnyggt att ha jeans med öppna knappar, en snygg BH och vit skjorta som inte knäpps utan är helt öppen.


Vi fotograferar utomhus och oavsett vilken årstid det är så blir det bra bilder. Jag har noggrant utvalda fotoplatser där jag vet hur ljuset faller och hur miljön ser ut.


Gravidfoto i Örnsköldsvik
Gravidfotografering i Örnsköldsvik
Gravidfotografering med djur i Örnsköldsvik