Gravidfotografering en varm augustikväll


Förra veckan, en varm kväll i slutet av augusti gjorde jag en gravidfotografering med Marielle. Vi höll till på en återvändsgränd i villaområdet där jag bor. Enkelt och inga krångligheter. Att dra ut en höggravid kvinna på några längre, avancerade strapatser för att komma till en naturromantisk plats är det inte tal om för mig. På flera av mina ställen är det bara att kliva ut ur bilen och gå direkt ut och fota. Det viktigaste är vart solen ligger när det är golden hour och att det är en någorlunda fin äng. Det är ofta de mest otippade ställena som är de bästa.


Det blev en så bra kvällsfotografering med Marielle. När vi möttes på parkeringen förvarnade hon mig att hon inte kände sig särskilt glowy och känslan var som man brukar känna i slutet av en graviditet, men under vår timme skulle jag bevisa för henne att hon minsann visst skulle glittra. Och som hon gjorde det!


Dygnet efter fotograferingen föddes lille Theo. Dessutom klippte kommunen ner alla gräsängar på villaområdet, inklusive vår fotoplats och det såg inte alls ut som kvällen innan. Vilken himla tur att vi hann göra gravidfotograferingen och skapa fina minnen! Minnen som hon kan spara i hjärtat, i album och rama in. Bilder som hon kan visa för Theo sedan, och berätta för honom att han fanns nära mammas hjärtslag, redan från allra första början. ❤


Här är några av mina favoritbilder på Marielle.