Carl och Caroline vid Munkudden


Vattnet, vinden, vågorna och stranden. Det är något särskilt med havet! Om du frågar mig är naturen är den bästa studion som finns. Kan vara lite oförutsägbart med vädret, men det är ju också lite av det som är spännande med att fotografera utomhus. Man vet liksom aldrig helt säkert hur det blir med ljuset och väderförutsättningarna. Munkudden är en av min favoritplatser i Örnsköldsvik och där mötte jag upp Carl och Caroline för att göra en provfotografering inför deras bröllop. Det blev ingen solnedgång som prognosen hade utlovat, men vad gör väl det när vi fick en dramahimmel istället och en rolig skrattfest. Det här paret har skön humor och bjöd verkligen på sig själva.


Jag erbjuder provfotografering innan jag fotar bröllopsbilder, bara för att paret ska få förstå hur jag jobbar med kameran och hur jag ger direktiv. Det blir också en möjlighet att lära känna varandra lite och för paret att bli lite mer bekväma framför kameran och  ”öva”  innan den stora dagen. Efteråt skickar jag de bästa bilderna från fotograferingen som får användas helt fritt, perfekt till t ex inbjudningskort eller sociala medier.


Det finns ingen studio i världen som kan konkurrera med naturen, ingen mästerlig ljussättning och svinbra blixtrar som slår detta.  Att fotografera på kvällen är bäst, då är ljuset mjukt och fint.