Alla har sin kamp

Hej kära läsare,

Jag känner att jag vill säga mitt varmaste tack till er för all fina kommentarer och omtankar jag fått på mitt tidigare inlägg "Det var en gång" . Det värmer i hjärtat och betyder mer än ni kan tro. Jag hade aldrig kunna ana att den texten som jag snabbt skrev ihop om mig själv och min historia, efter det att jag provat ta fyra bilder på mig själv med mitt splitternya stativ skulle få sådan viral spridning som det fått. Jag förstår att det är många som känner igen sig, I synnerhet kvinnor.

Read More

Ett pangbra boktips

Häromdagen satt jag vid köksbordet några timmar i den här ställningen och sträckläste en alldeles nyutkommen bok, med en stor kopp te i handen som jag fyllde på några gånger mellan varven. Boken heter Upprättelse och Helande och är skriven av en av mina bästa och närmaste vänner, Birgitta Sjöström Aasa. Den handlar om vägen framåt till helande genom oförlåtelse, oförsoning, förtroendekriser, inre sår, bitterhet och negativa tankemönster.

Read More

Helgen i bilder

Hej måndag! Så var helgen slut och vi är inne i en ny vecka igen. Jag tänkte vi skulle ta och kika på lite bilder från min helg i Umeå. På fredagskvällen när Matte och jag hade kommit fram till hotellet var vi så överhungriga och trötta att alternativet med att gå runt på stan och leta upp ett bra matställe som inte var fullbokat gick helt bort.

Read More

Min motionsfilosofi

I morse var jag in till stan och klippte håret hos Åsa på Rut & Karl och när jag kom hem bytte jag om och gick min invanda långpromenad runt Höglandssjön. Solen sken, det var plusgrader och det droppade ifrån taken som om det vore en dag i mars. Jag fick starka vårkänslor och kände en ohejdad längtan efter april och vår. 

Read More

Loppis, rekvisita och baklava

Loppis, rekvisita och baklava

Igår var jag en sväng till två secondhandbutiker som ligger bara en kvarts promenad hemifrån mig. Jag brukar mest lämna in utrensade saker och kläder och till secondhand och gör sällan loppisfynd själv. Men nu tänker jag att jag ska gå dit med jämna mellanrum för att leta prisvärd rekvisita till mina fotograferingar.

Read More

Bra input om bemötande och goda möten

Bra input om bemötande och goda möten

Hej på Dig!
Tänk, nu blev det en sådan där två veckors paus och tystnad här på bloggen igen. Rent allmänt kan man väl säga att jag efter jul och nyår har varit lite låg på skrivenergi. Inga bilder har det blivit heller då jag knappt hållit i kameran sedan förra inlägget. På mina lediga dagar här hemma har det mest varit gråvardag. På jobbet inom verksamheten för ensamkommande flyktingbarn händer det däremot en del del saker av både positiv och negativ rang men det är ju ingenting jag kan dela med mig av här då jag jobbar under sekretess. Jag konstaterar att jag längtar efter vintersolen, ljuset, ljusare dagar och ljusare kvällar.
 

Read More

Tack för att du läser, gillar och delar


Varför har man en blogg? Ja, det kan ju vara av olika orsaker, men för min del startade jag min blogg sommaren 2014 främst av den anledning att jag ville ha en egen sida där jag kunde publicera mina bilder. Fotografering är ju ett stort intresse för mig och det är roligare att visa upp de bilder jag är nöjd med än att bara ha dem liggandes på hårddisken i datorn.

Read More

Instagram Stories

Instagram Stories

Har du testat att använda Instagram Stories på Instagram? Den funktionen kom i augusti och jag har inte fattat den grejen förrän nu. Det är faktiskt en riktigt rolig funktion som gör instagram lite spexigare! Dina följare får liksom se dig i lite mer spontant i "behind the scenes" och det blir inte så tillrättalagt och redigerat. Med Stories kan du visa en annan sida av dig och du kan dela med dig av massa glimtar ur din vardag utan att behöva spamma dina följare med en drös av bilder i ditt vanliga bildflöde. 

Read More

Adrenskalendern

Det är den första december idag och jag såg en så fenomenalt bra grej på Facebook i morse - Renskalendern. Det handlar om att man ger bort saker istället för att fylla på med nya. För tänk så mycket prylar och kläder man har hemma som man inte använder och därmed inte behöver. Jag vill försöka göra det jag kan för att inte dras med i konsumtionshetsen...

Read More

Första advent

Första advent

Hej! 
Jag har struntat allt vad Black Friday heter och istället hållit mig hemma och pyntat och fejat inför första advent som är på söndag. Jag kunde inte hålla mig, jag tjuvstartade att tända första ljuset. Det ÄR ju faktiskt första advent på söndag och jag kommer att jobba hela långa helgen. Därför adventsmyser jag redan idag.

Read More

Måndagslänkar

Hej och glad måndag! Kul att du kikar in här med jämna mellanrum. Det var mer en vecka sedan jag skrev sist och tänk, nu har det blivit måndag igen. Hur har du det så här på veckans första dag?  Eftersom jag jobbade dygnspass i helgen är jag ledig. Vädret är blygrått, regnigt och jättetrist och det lockar mig inte det minsta till att ta på mig gympaskorna och gå ut och hurta runt sjön. Så idag tänker jag mest vara inne, utan borden, måsten och dåliga samveten. Skönt! Lite måndagslänkar så här på blanka förmiddagen.

Read More

Mobilrensning: Norge Edition

Mobilrensning: Norge Edition

Ibland blir det fotografering med systemkameran och ibland blir det bilder med mobilen. Jag håller på att rensa lite i fotoalbumet i min telefon och jag hittar en del highlights ifrån vår husvagnstour till Norge i somras. Det var en höjdarresa och det är ju roligt att nu så här en höstdag i oktober att sitta och titta tillbaka och minnas vad vi gjorde. Så, nu tänkte jag att vi skulle ta och kika lite på ett axplock av mina mobilbilder ifrån Norge, innan jag bestämmer mig för att frigöra utrymme och trycka på raderaknappen.

Read More

Ljudet av höstlöv som faller

Ljudet av höstlöv som faller

Oktober är min bästa höstmånad. Det är friskt att andas luften som är frostig om morgnarna och det är fint med där där skira solljuset som skiner genom de färggranna bladverken. Jag tog en tidig morgonpromenad och lyssnade för omväxlings skull varken på musik eller podcast. Jag gick istället runt och lyssnade på min egen andning och på löv som faller ner ifrån träden...

Read More

Höstglimtar

Jag fick höstfeeling idag och gick ut för att fota lite av de vackra färgerna. Då jag ville göra det enkelt för mig använde jag bara mobilkameran. Jag har en bumling till systemkamera som är rolig att fotografera med men ibland vill jag bara snabbt och kravlöst fånga vardagsglimtarna och då är mobilen en räddare i nöden.

Read More