Ett dygn på Ulvön

Helgen när sommaren tog sin sista suck och vi fick oss ett fint dygn ute vid Höga kustens pärla!

Matte fick av mig en gastronomisk matupplevelse och hotellnatt på Ulvöhotell i 50-årspresent och lördag till söndag var vi där ute på tu man hand. Vi är matnördar båda två och en får inte vara dum när en ger bort presenter till sin man. Det gäller att man är lite fiffig och hittar på sådana upplevelser som man uppskattar själv också.

Båtresan ifrån Köpmanholmen ut till Ulvön tar dryga två timmar och det var rejäl sjögång i lördags med gammsjö, höga vågor och mycket gung. Det var ingen njutbar åktur för en sådan som jag, som inte tycker om att vara ute på sjön och åka båt. Lite smårädd blev jag faktiskt och knep tag i Mattes arm några gånger när det gungade till som värst i båten. Men fram kom vi och jag blev inte åksjuk.

Fastän det så nära till Ulvön från Övik så är det långt mellan gångerna jag åker dit. Sist jag var där tror jag var sommaren 2013 då vi firade mina föräldrar som fyllde 70 och 80 år.

När vi kom i land på ön promenerade vi upp till hotellet. På vägen dit passerar man många gulliga hus.

Ulvön - surströmmingens ö.

Ulvö hotell

Gastrodygnet började riktigt bra! Inne på hotellrummet väntade snacks i form av god öl, oliver, lantchips och tunnbrödchips ifrån Mjällom tillsammans med en god dillmajonäsdipp som hotellrestaurangen själv lagat till.

Innan middagen tog vi en promenad och stannade bland annat till vid Ulvö kyrka där vi kikade in.

Blågrå bänkar och guldfärgad matta.

Målning i taket.

Ett vackert klaviatur.

Ulvö hotell lounge

Ulvö hotell är inrett i en så snygg och ruffig stil. Det är min kompis Jenny Tällberg Westin som är inredare och hjärnan bakom allt av inredning och detaljer.

En elefantpjäs som lampfot. Älskar sådana här inredningsdetaljer.

På kvällen var det dags för femrättersmiddagen och den gick inte av för hackor. Maten var en fröjd både för ögat och smaklökarna.

Tänk, att man kan bli så glad och lycksalig över att få sitta vid vackert dukat bord och äta god mat!
Löjromstoast med Västerbottenost, löjrom från Österbotten, hemgjord lemoncurd, hängd fil och picklad rödlök. Ja ni hör ju!

Halmrökt sik upplagt på varma stenar.

Charlotte

Det här var jag stunden alldeles innan efterrätten intogs och jag senare hamnade i matkoma.

Getostpannacotta med gott dessertvin. Succé!

Vilket mysigt och gott sensommardygn vi fick ute på Ulvön med sol, värme, lite regn på söndagen, god mat och ljuden av vågskalp och havsvind. Sådana här utflykter på tu man hand borde jag och Matte göra lite oftare.

Tack sommaren för i år. Vi ses igen i juni 2020!