Livet just nu

Hej min vän, 

Länge sedan sist. Jag har just nu en jättelång semester mellan två jobb och har haft ledigt sedan den 19 juni. Jag börjar inte mitt nya jobb som församlingspedagog i Örnsköldsviks församling förrän den 15 augusti så jag är ledig fram till dess. Hur lyxigt är inte det! 

Vad kan jag då ge er för uppdatering om tillvaron just nu? Vardagen är inte på något sätt händelselös men blogginläggen duggar ändå inte tätt här inne nuförtiden. Jag prioriterar annat som känns viktigare och det känns just nu så rätt. 

För att förenkla lite för mig själv med bloggandet tänker jag ändå att jag skulle börja lägga upp mina instagraminlägg under en flik på Cantica som heter "Instablogg". Då händer det något här inne lite oftare. Min Instagram håller jag igång frekvent och den är i sig som en liten microblogg. 

IMG_6321.JPG

Ska vi ta och prata lite om sommarvädret nu kanske? Det är som att man fortfarande i mitten på juli går och väntar på att den riktiga sommaren ska komma. Denna oberäkneliga svenska årstid som vi går och längtar efter hela vinterhalvåret och som vi här på de nordliga breddgraderna har ett sådant behov av att den blir bra. Som jag längtar efter solen och högtryck nu! Man får ta varje tillfälle som solen skiner att rikta ansiktet mot himlen för att fånga värmestrålningen. 

IMG_6350.JPG
IMG_6351.JPG

Jag erkänner ärligt, jag är beroende av att få sol och värme på min semester. Jag försöker att inte lägga massa frustration på när vädret är dåligt för den frustrationen är bara förspilld energi. Vädret går ändå inte att påverka och göra någonting åt. Det är bara till att försöka ta det som det är och gilla läget. Men jag behöver verkligen få fylla på kroppen med fint väder och solbad på stränder och därför kan jag ibland, fastän jag inte vill falla in i den den där tråkiga väderfrustrationen i alla fall. Hur som helst, jag tänker att sommaren kanske blir stabil i augusti. Vad tror du? Jag hoppas i alla fall på det.

IMG_6319.JPG

Min lilla pappa har fått plats på ett demensboende i Bjästa nära mamma och pappas hus och det tar fem minuter för mamma att cykla till pappa på boendet. Det här var det bästa som kunde hända, att pappa fick plats på ett ställe som ligger på hemmaplan. Man kan ju ha otur att ens närstående blir placerad långt bort i kommunen beroende på var det finns ledig plats och det är inte så lätt att påverka var placeringen ska bli. Nu fick han komma till Bjästa och det var bara Guds mening och omsorg att han skulle hamna där. Pappa verkar trivas bra på boendet och är glad och tillfreds. 

IMG_6339.JPG

I torsdags var jag till min fina och kära vän Ulla i Salsåker där hon har sin stuga. Det var så roligt att ses. Vi har inte träffats på jättelänge så vi hade mycket att ta igen och uppdatera oss om. Tiden gick alldeles för fort. Vi hade tänkt att vi skulle promenera och gå ner till stranden och doppa fötterna men gissa vad - det regnade! 

IMG_6337.JPG
IMG_6344.JPG

Jag har mitt ombonade uterum som jag älskar att vara i. Där ute ställer jag många pelargoner i fönstren i färgerna rosa, röd och cerise. Den kombinationen är så himla fin tycker jag. Det är rea på sommarblommorna nu och jag kunde inte låta bli att i fredags köpa några fler frodiga pelargoner och ställa dit. Jag har en hängmatta där ute också och den platsen abonnerar jag på. 

IMG_6348.JPG
IMG_6353.JPG

Igår gjorde jag shish kebab till lördagsmiddagen. Jag hade världens bästa medhjälpare, en som verkligen gillar kebabspett som hjälpte mig att grilla spetten. Hjälp vad gott det blev!

IMG_6358.JPG

Vi konstaterade att god mat som man äter tillsammans med människor man tycker om, det är ren och skär lycka ❤️!

IMG_6354.JPG
IMG_6352.JPG

Det var en liten update från senaste tiden. Hoppas du får en fin söndag var du än är. ☀️