Spellista: Kyrie Eleison

upload.jpg

Jag tänker på:

Soltörst, vårluft och videkissar på träd. Doften av grusig asfalt, fler ljusa timmar på dygnet, springan av sol som letar sig in på köksgolvet när man ställer altandörren på glänt. Vintern har rasat ut, sköna maj välkommen, flyttfåglarna återvänder, stunden i den varma solen när man kan sitta ute på bron och dricka förmiddagskaffe utan att behöva ha jackan på sig.  

Samtidigt.  

Världsläget, konflikter, bomber, flykt, stopp, gränser mellan länder och människor. Drömmar om framtiden, mod, litenhet, väntan, längtan, mänskliga rättigheter, beslut, FN:s barnkonvention, avslag, rädsla, grusade förhoppningar, överklagan, ensamhet, ny väntan, pendel mellan hopp och förtvivlan. Migrationspolitiken, välfärden, "vi behöver andrum", systemet, frustrationen och maktlösheten och alla mina frågor jag inte får svar på. 

Livets paradoxer. Kyrie Eleison. 

Vill just nu mest bara lyssna på sånger som andas ett brustet halleluja och jag har satt ihop en spellista på Spotify med Erik Tillling. Den går på repeat och ger mig tröst och utlopp för själens spretiga toner av både dur och moll. Tack Erik. Här hittar du låtlistan. 

upload.jpg