Påskhelgen

Jag fick ha fyra sammanhängande påsklediga dagar från skärtorsdagen fram till idag och det var ju tur för mig att just den vecka på jobbschemat då jag har flest lediga dagar sammanföll med påskhelgen. 

Här hos oss har vi ätit ägg, promenerat, gått på påskdagsgudstjänst, lagat mat och ätit middagar med släkt och familj. På långfredagen var vi hos svärmor i Yttersel och vi gjorde knytkalas för att underlätta middagsfixet. Ett gäng ansvarade för förrätten, ett annat för huvudrätten och vi i min familj stod för efterrätten. 

Vi påskdukade fint och till förrätt blev det skagentoast.

Rebecca som var hemma  över helgen hade med sig sin katt. Han är rent bedårande med sitt vita fluff och de turkosblå ögonen.  💙

Vi gjorde marängswiss till efterrätt och en riktigt piffig grej är att strö i salta jordnötter mellan varven av glass, bananer, maränger, grädde och chokladsås. Kombinationen salt och sött är himmelsk. 

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag hade en mycket fin påsk då jag fått vara hemma med mannen, alla tre barnen och även fått rå om världens finaste yngling från mellanöstern som kommer och övernattar hos oss lite nu och då - muslimen som en gång var en främling men som plötsligt flyttade in i hjärtat och blev som vår extra familjemedlem. ❤

Hoppas du också fick ha en fin påskhelg.