När det är fint väder, man är ledig och är sällskapssjuk

I dag var det ett jättefint marsväder i Övik. Isak och Matte är på sportlovsläger i Sollefteå och jag för min del hade en ledig måndag efter en helgs jobb. Klarblå himmel, mycket snö och strålande sol. Det hade varit rent kriminellt att sitta inomhus en dag som denna. Men att vara ledig och hitta på utomhusaktivet helt för sig själv när ingen annan är hemma är ju inte så värst jättekul. Inte om man känner sig sällskapssjuk. Jag ringde till en av mina två Maria-svägerskor och frågade om hon ville gå en promenad med mig runt Höglandsjön och det ville hon. 

IMG_6038.JPG

Vi gick några hundra meter och började vår lilla promenix med att stanna upp vid ett vindskydd för att njuta av solen och sitta på bänken och prata en liten stund. 

Hon är en pärla, min svägerska Maria. ❤ Jobbar till vardags som specialpedagog i matematik på en gymasieskola och är en riktig klippa för många elever. 

IMG_6039.JPG

Solen värmde fint på näsan och bleka kinden. 

Här satt vi i en trekvart ungefär tills vi tyckte att det var dags att knata vidare runt sjön. 

Efter promenaden gick vi hem till Maria och jag blev bjuden på Hallomibiffar med bacon, sallad och kall ajvarsås. Kaffe efteråt bjöds det på också. Väldigt gott alltihopa. 

När jag kom hem såsade jag runt i underställ och funderade på hur jag ska ta mig an mina övervintrande pelargoner som står nere i garaget och väntar på att få komma till liv igen. Ska en plantera om dem i större krukor, sätta om dem i speciell pelargonjord, använda vanlig enkel jord från ICA eller hur ska en egentligen göra med de här blomsprötena? Det här är mitt lilla blomprojekt för att se om jag har någon endaste nyans av gröna fingrar. Tips till en pelargon-rookie, någon?