Hur kan jag ha missat Skule?

Vissa dagar är soligare och finare än andra och igår hade vi den mest fantastiska sportlovslördagen i Skule slalombacke. Marssolen sken på blek vinterkind, himlen var klarblå, snön gnistrade, pisten var perfekt och skidåkningen helt gudomlig. Jag är uppvuxen i Bjästa som ligger 2 mil ifrån Skule, har bott i Övik i princip i hela mitt liv men har aldrig tidigare varit till Skulebacken och åkt slalom. Skam på torra land. Det är knappt jag begriper det själv att jag under hela mitt 46-åriga liv lyckats undgå ta mig till denna fantastiska backe som ligger på så nära avstånd och som jag alltid vetat om? Snacka om att vara hemmablind för sitt eget närområde. 

Här står jag på toppen av Skuleberget, mitt i världsarvet, 295 meter över havet och tittar ut över Höga Kustens snötäckta hav. Det är en mäktig utsikt. Det här bara måste vara en av de vackraste platserna i Sverige. 

IMG_6090.JPG

Vi gick in i toppstugan och lunchade tillsammans med vårt sällskap Westins och Lindströms. 

FullSizeRender.jpg

Sedan satt jag med min äkta hälft i solljuset på en snöhög och drack kaffe och hade det allmänt bra. 

IMG_6080.JPG

Mattes syster Maria, hennes man Peter och deras Nils fikar på snöhögen bakom oss. 

En groupiebild på Skulebergets topp. Systemkameran var med men blev liggandes kvar i bilen så det fick bli mobilfoton hela den här dagen. Funkar bra det också. 

Här är ett litet instafilmklipp på en av mina liftturer i solen. Skulebackens högtalare spelar peppig musik med Seinabo Sey's Younger i bakgrunden. En sådan här dag känner man att mars är bäst, slalom är roligaste grejen och att det inte är så pjåkigt med vintern ändå. 

På eftermiddagen kom vi hem rödblommiga om kinderna och möra i kroppen av all sol och skidåkning. Vi bjöd hem Maria, Peter och barnen Nils och Alma på middag och efter maten satt vi alla i tv-rummet och tittade på Melodifestivalen. Det var många bra låtar i finalen i år. Jag hejade mest på Nano men även Robin Bengtsson var en av mina favoriter. Vilken var din favorit och hur har din helg varit? 

Kram C ❤