Helgen i bilder

Hej måndag! Så var helgen slut och vi är inne i en ny vecka igen. Jag tänkte vi skulle ta och kika på lite bilder från min helg i Umeå.

På fredagskvällen när Matte och jag hade kommit fram till hotellet var vi så överhungriga och trötta att alternativet med att gå runt på stan och leta upp ett bra matställe som inte var fullbokat gick helt bort. Energin räckte till att installera oss på rummet och sedan ta hissen ner till Plazas restaurang. 

Där beställde vi in hamburgare med tillbehör och allt smakade väldigt gott. 

Vi satt och åt länge vid bordet, sippade på god dryck och pratade ikapp oss om veckans händelser och vardagens bestyr.  Den där stunden att sitta själva till bords och p r a t a, det är mycket värt det.

Vi slog på stort och beställde in efterrätt också. Jag vill minnas att de hade tjusiga och svåruttalade namn på menyn men helt förenklat kan man säga att jag åt en bit kladdig chokladkaka med en glasskula till och Matte åt ett typ av inkokt päron på smördegsflan med lingonkompott och mascarpone. 

Scandic Umeå Plaza ligger centralt och bra och så här såg rummet ut. Inga extravaganser, inga konstigheter.

Under en timme på lördagsförmiddagen gick jag och Rebecca en sväng på stan och i ett antal klädaffärer medan Matte passade på att göra ett ärende på Biltema. Ja, du förstår att jag och min man har lite olika intressen när det gäller vilka affärer som är intressanta att gå runt i, men det är helt okej och lite humor över det hela. Firar man som vi silverbröllop (25 år) i år, ja då vet och känner man sin äkta hälft rätt väl och accepterar varandras val. Självklart följer vi också med varandra på saker vi inte själva är nödvändigtvis intresserade av, bara för att vi vet att den andre uppskattar det och blir glad. ❤ Så behöver det ju vara i en relation - att man ger och tar. Men just den här förmiddagen i Umeå gjorde jag stan tillsammans med vår dotter som ville umgås och gå i affärer med sin mamma. ❤

IMG_5778.JPG

Lunch åt vi allihopa på Vezzo. Rebeccas pojkvän Emil, Emils mamma Gunilla, hennes sambo, sambos barn och Emils kusin anslöt sig till också sällskapet. 

Jag valde en chevresallad med fikon, valnötter, grillad zucchini och broccoli och den gick inte av för hackor kan jag säga. 

IMG_5737.JPG
IMG_5770.JPG

Efter lunchen gick vi nästan hela gänget till Megazone och lekte Fångarna på Fortet. Det var precis så där som i tv-programmet, att man tävlade i lag, gick in i olika celler och skulle lösa uppdrag som kunde vara fysiska, tekniska eller strategiska. För alla uppdrag behövdes det någon form av samarbete och det här var verkligen något för alla, oavsett ålder, kunskapsnivå och fysisk form. Det här är en riktigt rolig två-timmars gruppaktivitet att göra i Umeå. 

Efter Fortet åke vi hem till Rebecca och Emil. Isak och Emil spelade Wii medan Matte och Rebecca åkte och köpte hämtmat ifrån något chinaställe. 

Jag passade på att gosa med den här pälsbollen Diesel. Rebecca har ju världens gulligaste och energiska katt  som till och med har ett eget Instagramkonto att följa  - Diesel the ragdoll.

Jämför man Diesel med vår katt Findus så är Findus som en mogen, vuxen pensionärskatt som gillar att prat-jama, ta det lugnt i soffan och bli klappad av någon medgörlig människa. Diesel däremot, han är som en pubertal tonåring som mest kutar runt, gör precis vad som faller honom in och låter sig inte gosas med det minsta om han har spring i kroppen. Katters olika personligheter är ju för roliga och härliga. 

IMG_5787.JPG
IMG_5788.JPG

Innan vi åkte hem till Övik igen kollade vi på Mello. Ingen delfinal jag fick ståpäls över men jag tycker absolut att Nanos låt var bäst. 

IMG_5786.JPG
IMG_5784.JPG

Söndagen gick vi till Elimkyrkan på förmiddagsgudstjänst, en bra input till veckan som kommer. Jag går dit på gudstjänst för att jag känner att jag behöver det. Där är en samling brustna och operfekta människor som behöver Gud och varandra i sina liv. Inger sjöng så fint att jag grät och pastor Robert predikade på temat Oasen i öknen. Det är en nåd att få ha en kyrka och en församling att få kalla som sitt andliga hem. 

Det var min helg det. Hur var din?