En vinterhelg i Solberg

Vilken härlig och intensiv helg jag har haft! Jag har varit på familjeläger tillsammans med  min Nordinska familj. Mattes syskon och mamma hade hyrt prästgården fredag till söndag och vi har totalt varit tjugo personer med svärmor, svågrar, svägerskor och alla våra barn. Under helgen har vi åkt slalom, längdskidåkning, promenerat, åkt skoter, ätit god mat och umgåtts med varandra. Det har varit så roligt och jag är verkligen välsignad med att ha världens bästa familj! 

I den här gården har jag varit på läger många gånger och jag har så många fina minnen förknippade med just den här platsen. 

Prästgården ligger alldeles bredvid Solbergs kyrka som är vackert beläget uppe på en höjd. 

Det är något alldeles visst med att vakna upp i just det här rummet med den här retrotapeteten, där morgonsolen skiner in genom det fina burspråksfönstret. 

Fru Nordin är här redo att ta på sig slalompjäxorna och skidorna och dundra ner för Solbergsbacken. 

Vädret igår var alldeles lagom kallt, solen sken hela dagen och snön gnistrade. Det var helt enkelt perfekt underlag i backen. Att höra ljudet av carvingsvängar som skär emot kall snö när man åker, det är ren njutning för själen kan jag säga. Några åk lyssnade jag på OneRepublic i mitt headset också. Jag får så väldans bra feeling i skidåkningen när jag lyssnar på bra musik. 

I restaurangen nedanför backen kunde man köpa semlor. 

Och ville man ha äppelkaka också så hade svärmor bakat sin specialitet som hon bjöd på. 

Kusin Nils som nyss tappat sina framtänder sitter och fikar i värmestugan och ler sitt allra underbaraste sexårsleende. 

Middagsgemenskapen på lördagskvällen. 

Isak, min yngste är en riktig bokslukare och han läser när helst han får chansen. På lördagskvällen efter middagen låg han i den här positionen ända fram tills dess det var dags för oss alla att titta på Melodifestivalen på tv:n. Det ser så rofyllt ut där han ligger i lampskenet i soffan. 

På vägen hem idag träffade vi på renar som stod på vägen vid vägkanten. Det var betydligt fler än vad jag fick med på bild, för så fort jag klev ut ur bilen blev de så rädda att de sprang iväg till skogs. Det är alltid lika exotiskt att se renar på nära håll. 

Tack Solberg och tack till Nordins för en härlig helg!  

Nu väntar en ny vecka med jobb. Jag ser fram emot att träffa ungdomarna igen på Diamantens asylboende och höra hur deras helg har varit. Jag har världens bästa jobb och hos oss bor världens finaste ungdomar. Så, nu fick jag det sagt igen. Jag kan inte säga det nog många gånger. ❤

Ha nu en bra vecka, vad du än gör och var du än är. 

Kramar