Torsdag

Hej min vän,

Idag har jag inte gjort många knop härhemma. Det har mest blivit läsning i soffan, kaffe och några program avverkade på SvtPlay. En dag på lågvarv helt enkelt, men det är inte så dumt att få ägna sig åt det en vanlig torsdag så här mitt i veckan. 

Undrar du som jag vad är det är som händer i Syrien egentligen? Varför går inte FN och stormakterna bara in och styr upp det här vedervärdiga kriget och störtar den galne presidenten? Fem år av inördeskrig och landet håller på att fullständigt rasa sönder, allt detta besinningslösa våld som maktgalna människor ger sig hän åt - det är bara så hemskt att man vill gråta åt alltihopa. Jag satt förra fredagen och pratade med mina syrianska vänner som varit i Sverige i drygt ett år om det här och försökte få lite bättre koll på detaljerna kring varför kriget i Syrien startade. Det är inte lätt för dem att förklara då språket blir ett hinder. Så för att skaffa mig lite mer kunskap tittade jag idag på dokumentären Despoten i Damaskus på SvtPlay och när jag sett programmet rätades några av mina frågetecken ändå ut. Har du inte heller så bra koll på vem denne Bashar al-Assad är, Syriens diktator som inte verkar tveka ett uns i att offra sitt eget folk för att behålla makten så tycker jag att du ska kolla på dokumentären du också. Att skaffa sig kunskap om världsläget, det är viktigt i dessa tider. 

svtplay-ornskoldsvik-charlottenordin