Utrensningen

”Du har på dig 20% av dina kläder 80% av tiden” 
Jag vet inte hur välplanerat du har det i din garderob men jag känner inte så sällan då jag tittar in i min som är smockfull:  "Jag har ju ingenting vettigt att ta på mig!"

I min garderob har jag sparat en hel del plagg som jag inte använt på jättelänge men som jag varit så sentimental över att jag inte kunnat rensa ut dem. Idag tog jag äntligen tag i projektet att bestämma mig för att spara bara de plagg som jag tycker om på riktigt och som jag faktiskt använder. 

Jag slängde ut rubbet på golvet, tog upp plagg för plagg och funderade med att ställa mig frågan: "har jag använt det här på senaste året?" Kunde jag svara nej så åkte det till utrensningshögen. Vissa kläder har jag behövt bearbeta mig själv på över lång tid. Det fanns till och med plagg i min garderob som jag funderat över och inte använt på säkert tio år. Ett decennium! Till slut är det bara att inse att det inte är värt att vänta på att vissa kreationer ska bli moderna igen, eller för den delen att bysten eller rumpan ska krympa och bli mindre för att jag ska passa i en någon klänning som jag var smashing i när jag var 37 . 

Nu ska vi ta och titta på fyra exempel av mina sentimentaliteter. 

Den här! Så fin, men den hör dessvärre till de plagg som faktiskt krymper när man tvättar dem. Vissa kläder av sämre kvalité har ju den benägenheten och ofta märker jag att det är plagg inköpta på H & M. Det här är en "krympklänning" men ändå varit sååå kär i. I säkert fyra år har jag hoppats att den en dag skulle bli större och att jag skulle komma i den igen, men so long Honey! Det är definitivt inte bra för psyket att spara kläder som är för små. Ut med den och i renshögen. 

Och den häääär karamellen! Så mycket minnen som kommer fram då man rensar. Här har vi då en vacker ärmlös sidenklänning i laxrosa som jag köpte för att ha på ett bröllop för säkert tio år sedan. Så fina dekorationsrosor och med band på ena axeln. Men vad hjälper det att känna nostalgi över den då man ändå inte använder klänningen? Och nu mina vänner kommer vi då till tiotusenkronorsfrågan: Hur många gånger har Charlotte Nordin använt karamellklänningen sedan det inköpet? Svar: Typ två gånger. 

Den här snygga långklänningen använde jag senast när Matte och jag var på Mallorca och firade vår 20-åriga bröllopsdag. Det var för fem år sedan det. Goodbye, till den också! 

Den här vita klänningen har jag ärligt talat aldrig riktigt passat i men ändå har jag sparat den i tron om att jag en dag kommer att vara som gjord för den. Lägg av Challan, ta dig samman och rensa bort den. Sagt och gjort. 

Någon i Övik som är intresserad av ovanstående innan det åker iväg till Second Hand så är det bara att hojta till. Storlekarna är 40-42.