Söndag på is och måndagslänk

Hej på dig min vän. Hoppas du har haft en fin och skön helg. Igår var vi iväg och åkte skridskor på Bäckfjärdens skridskobana ute på havet. Det var härligt att komma sig ut en sväng fastän vädret var grått och disigt och solen inte orkade sig upp. 

Banan är tre kilometer och vi åkte två varv under den dryga timmen som vi var där. Lite puck och klubba och fotografering blev det också under det att vi åkte runt. 

IMG_5621.JPG

Matte är på jakt efter nya långfärdsskridskor och när han hittat nya till sig ska jag få ärva de han åker på nu. Det ser jag verkligen fram emot, för med långfärdsskridskor kommer jag kunna glida fram fortare och det blir inte lika besvärligt att åka på knölig is som vad det är med vanliga hockeyskridskor. 

FullSizeRender.jpg

Så, nu har vi kommit till en måndagslänk som är en text du bara måste läsa. Clara Lidström har skrivit en alldeles lysande Expressenkrönika där hon pratar om bilförlossningar och ger syrliga spartips till landsting som kämpar för att få ekonomin att gå ihop. En krönika som känns direkt adresserad till våra landstingspolitiker i Västernorrlands län som nu planerar för de mest idiotiska besluten om att avveckla barnavdelningar, BB och akutkirurgi på sjukhusen i Övik och Sollefteå. Regeringen säger att vi har tipptopp i Sveriges stadsfinanser, men nog är det väl väldigt märkligt ändå att det land i världen som toppar listan på högst skatt per invånare ändå inte tycks ha pengar till sjukvård? Läs Claras krönika "Varför stanna vid en nedläggning av BB?" Brilljant!