Gott nytt år!

Vi hade en riktigt bra nyårsmiddag igår tillsammans med våra godaste vänner familjen Kanon  och även grannarna Burströms var med. Här kommer lite bilder ifrån vår nyårskväll.

Catrine hade gjort allt så festligt och fint! Catrine och Olle har hållit på och renoverat sitt hus under de senaste två åren, först nedervåningen och nu köket och de hade snitsat till det så kul med att ha renoveringstema på nyårsmenyns maträtter. Så påhittigt av dem! 

Till förrätt inledde vi med "Renoveringsräkor på puck". Fantastiskt gott!  

upload.jpg

Sedan kom huvudrätten - "Tvättstugeinbakad oxfilé med spackelgratäng" och den köttbiten och potatisgratängen smakade rent gudomligt! 

Avslutningsvis åt vi en syrlig och fräsch efterrätt - "Äppelflis i spån med fogskumstopping". En smaksensation!

Efter maten var vi alla mätta som bara den. Vi satt vid bordet och åt och pratade nästan ända fram till midnatt. Strax innan tolvslaget korkade vi upp en flaska bubbel och slog på tv:n för att lyssna på när Pernilla August ringde in det nya året och läste dikten "Nyårsklockan" på Skansens scen. Det är en så vacker och fin dikt och jag blir alltid så rörd när jag hör den läsas på årets sista skälvande minuter. Det är ett starkt moment. I världen är det krig och sorg och budskapet om fred och ljus känns viktigare än någonsin. Pernilla August läste "Nyårsklockan" bra och med fin känsla. 

Nu är det ett nytt år och det jag önskar mest just nu är att det skulle komma lite positiva besked om uppehållstillstånd för ungdomarna på asylboendet. Det önskar jag verkligen...