I sprickorna kommer ljuset in

Åh men hej på dig!

Efter många dagars bloggtystnad har jag äntligen kommit till skott med att skriva ett inlägg. Det har minst sagt varit en körig vecka och inspirationen har inte funnits där. Men tänk, nu är det fredag igen och vi är redan inne på den andra helgen i september. Vad har du för planer den här helgen? Jag, Matte och Isak är på gemenskapshelg tillsammans med massa härliga människor i vår församling Elim Övik. Vi befinner oss på Solbacken som är en läger- och konferensgård som ligger på Dekarsön, en bit utanför Örnsköldsvik och vi campar i husvagnen. I skrivandets stund sitter jag i vår mysiga vagn, invirad i en varm filt och med tända ljuslyktor på bordet. Det regnar ute och regndropparna slår emot taket som i en rofylld dans. Jag älskar att sitta inne i husvagnen och lyssna på när det regnar. Det är någonting meditativt över det.

Tv:n är på i husvagnen och programmet som visas är Skavlan. Gäster är bland annat Mikael Persbrant och Håkan Hellström. Persbrand berättar om hur han hittat ut ur mörkret där alkoholen, knark och bipolär sjukdom höll sitt grepp över honom. Håkan sjunger en låt på slutet och jag hör honom sjunga orden: "Adam och Eva körde över kanten av Eden. Vaknade upp på den första stranden. Eva sa: Är nåt visset så växer nåt nytt där ur. För i sprickorna kommer ljuset in. Jag tror man kan kalla det gryning..." Så sant. Sprickorna....och ljuset. De där orden tar tag i mig. Håkan Hellström brukar inte beröra mig nämnvärt annars, men nu hände det något. Just den här kvällen sjöng han en låt som gick rakt in. Kanske den var en hälsning just till mig? Gud använder precis vem han vill och vad han vill.

upload.jpg

En helg ligger nu framför där jag kommer få tid för goda samtal, gemenskap med vänner, goda måltider och tid med Gud. Jag ska få leda lovsång hela helgen tillsammans med ett gäng sångare och musiker jag tycker om. Jag ser verkligen fram emot sjunga, söka Guds ansikte och få vara i en varm atmosfär. Det ska bli så skönt att få släppa taget om mig själv för en stund och lämna över ratten till Gud som har kollen på allt jag själv inte har koll på.

Den här sången ska vi sjunga imorgon. Det ser jag verkligen fram emot. Så fin. ❤