Höstglimtar

Jag fick höstfeeling idag och gick ut för att fota lite av de vackra färgerna. Då jag ville göra det enkelt för mig använde jag bara mobilkameran. Jag har en bumling till systemkamera som är rolig att fotografera med, men ibland vill jag bara snabbt och kravlöst fånga vardagsglimtarna och då är mobilen en räddare i nöden. Bilderna man tar med den får inte alls samma kvalitet som med systemkameran men det duger gott ändå. Jag köpte en Samsung S6 Edge+ i vintras och den telefonen alltså - den tar ju så otroligt bra bilder att jag knappt begriper hur det är möjligt. Det finns många bra finesser på den, till och med manuell fokusinställning. Jag ångrar inte en sekund att jag valde den den här framför Iphone när jag skulle byta telefon i vintras. Men nu är ju en bra kamera högsta prioritet för mig på telefonen, därav valet. Att man kan ringa på den också kommer relativt långt ner på listan, haha. 

Jag justerar alltid mina bilder, oavsett om jag tagit dem med systemkameran eller med mobilen. Fotar jag med min Canon 6D tar jag bilderna i RAW-format och redigerar dem i Lightroom och Photoshop CC. Fotar jag med mobilen så justerar jag direkt i telefonen eller på IPaden. Gör jag det på IPaden för jag först över bilderna till Dropbox så att jag kan hämta hem dem på plattan. 

Jag lägger alltså inte ut en endaste bild utan att först justera kontrast, ljus, exponering och skärpa. Nu har jag hittat en ny bra redigeringsapp som heter ➡ ColorStory. Den finns både för Android, IPhone och IPad och liknar ➡ VSCO som jag använder mest när jag redigerar telefonbilder. På bilderna här nedanför har jag gått loss på ColorStory. Kommer nog bli en ny favorit. 

Hur gör du med dina foton? Brukar du justera dem i någon app?

Kram C 💜

IMG_4935.JPG
IMG_4930.JPG
IMG_4937.JPG
IMG_4938.JPG
IMG_4942.JPG