Grattis Isak

Grattis älskade Isak. Idag är det tolv år sedan du föddes och kom till oss. Du låg i min kropp och vi väntade och längtade efter dig så mycket. Du snurrade runt där inne i magen ända in i slutet av graviditeten och därför blev ett planerat kejsarsnitt. Du tog ditt första andetag på förmiddagen torsdagen den 23 september 2004 och du var vårt tredje lilla mirakel. Din hud var slät och fin och doftade sött och gott. Dina ögon var blå och vackra och med en blick som var klok och vis. Ditt hår var vågigt och det skimrade som guld. 

Jag har berättat många gånger för dig om den dröm som vår vän Kristina fick några veckor innan du skulle födas och som hon berättade för oss om. Hon drömde att barnet vi väntade var en liten pojke som hade mycket energi, som var en glad och livlig en och som skrattade mycket. Pojken i drömmen hade vackert guldlockigt hår och hans namn var Isak - vilket betyder "den som skrattar". Din pappa och jag tittade på varandra och log när hon berättade. På något vis fick vi där och då en hälsning om vem det var som skulle komma till oss. Vad Kristina inte visste var att vi hade pratat om många namn och Isak var det namn vi beslutat oss för om det blev en pojke. Och så kom du, pojken med guldlockigt hår. 

Nu är du tolv år och fastän jag så gärna vill hålla kvar dig som liten bara för att du är vår yngste och familjens lillebror, så är du ju inte så liten längre. Du växer och blir större för varje år som går och du har så mycket av energi, skratt, medkänsla, empati, talang och livslust. Må Gud alltid bevara dig och ditt hjärta mjukt.

Grattis på din dag. Vi älskar dig. 

upload.jpg
IMG_4898.JPG