Mina favoritpoddar just nu

IMG_4897.PNG

Jag lyssnar ofta på podcasts. På promenader, raster på jobbet, i soffan, när jag grejar i köket. Det är till och med så att jag nästan oftare lyssnar på prat istället för musik. Det finns ju så många bra och intressanta samtal där ute i cyberrymden som man kan få ta del av. Vilka poddar jag lyssnar på varierar lite, men alla har det gemensamma att de är samtal mellan två eller flera personer där de grottar in sig i olika ämnen  - med undantag för Sommar i P1 där en person pratar. 
Här ska du få mina favoriter som jag gillar att lyssna på just nu, utan inbördes ordning:

➡ Under huden med Kakan Hermansson. Jag skrev i mitt förra inlägg att jag gillar Kakan och att jag tycker att hon är en skön person. Hon har en podd som handlar om hudvård, skönhet, kvinnoideal, feminism och normer. Nu skulle man kunna tro att samtal om hudvård och smink inte går att kombinera med ämnen som just feminism, normer och kvinnoideal, men si där tror ni fel! Det går alldeles utmärkt och det visar Kakan på ett strålande sätt. Ett favoritavsnitt är med Emma Sjöberg Wiklund och ett annat är det med Margret Attladottir, journalist och chefredaktör på sajten Politisk. Margret berättar om sin sjukdom alopecia som innebär att hon tappat allt hår. Stark och utlämnande berättelse. 
 
➡ Framgångspodden - Det här är helt klart en av mina absoluta favoriter bland favoriterna. Alexander Pärleros intervjuar framgångsrika artister, idrottsprofiler och entreprenörer och han får dem att öppna sig på ett bra sätt. Jag har lyssnat på nästan alla avsnitt. Petra Mede, Laila Bagge, Blondinbella, Jan Guillou, Sissel Kyrkjebö, Navid Modiri är några som är väl värda att lyssna på. 

➡ Sommar och Vinter i P1 - Behöver väl ingen närmre presentation. Vad många bra sommar- och vinterpratare som har pratat i P1. Jag kan icke räkna dem alla men här kommer till exempel några av mina favoriter ifrån sommaren 2016: Emil Jensson, Sara Mohammad, Malou von Sivers, Carola Häggkvist, Johan Olsson, Gunhild Stordalen, Anders Kompass och Annika Lantz.

➡ Konversation - En podd där två personer inom samma branch möts och pratar om kreativitet. Lyssna till exempel på programmet med Ola Salo och Carola Häggkvist. Tummen upp! 

➡ Språket i P1 - Roligt, intressant och lärorikt om det svenska språket, hur det används och förändras och hur språket och samhället påverkar varandra. 

➡ Navet  Jag dras till att lyssna på människor som vågar öppna upp och berätta om det som är svårt och bräckligt i att leva livet som kristen. Navet är en sådan podd där Marcus Sigvardsson möter olika personer (många är musiker) med frikyrkobakgrund och intervjuar dem om livet, musiken och tron. Det bränner ofta till och det är berörande och intressant. Lyssna till exempel på Rob Bell, Jakob Langvik, Robert Eriksson och Peter Hallström. Lyssningsvärt som bara den!

➡ The Liturgist - Den här är på engelska vilket kanske kan vara en språktröskel för några att ta sig över, men det är en podd som är väl värd att lyssna på om man hänger med på engelskan - och är intresserad av sådant som rör tro och vetenskap. Musikern Michael Gungor och Science Mike inbjuder olika gäster för att diskutera heta ämnen som handlar om vetenskap, konst, kreativitet och tro och det är mycket spännande diskussioner. Lyssna till exempel på Episode 20 som handlar om HBTQ i kyrkan. Jag har lyssnat på det här avsnittet säkert fyra gånger och gråter varje gång när jag hör gästernas starka livsberättelser. 

Better bloggers podcast Linda Hörnfeldt intervjuar duktiga och framgångsrika bloggare om hur de har lyckats. 

➡ Wahlgren & Wistam   - Lättsam, väldigt rolig och underhållande. Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam pratar om allt mellan himmel och jord och det är mycket skratt, humor och feel good-känsla. De bjuder verkligen på sig själva och det har hänt fler än en gång när jag gått på promenad att jag gått omkring och gapskrattat högt för mig själv. 

Har du några favoritpoddar? Dela gärna med dig och ge tips.