En ledig-dag-lista

När vaknade du idag?
Först klockan 03:06 med ett ryck. Trodde att klockan var 07:30 och var på väg att kliva upp men somnade tack och lov om. Vaknade strax före 07:30 när min yngste son var uppe och donade med frukost innan han skulle gå iväg till skolan.

Vad skulle du göra?
Vara ledig. En ledig tisdag som det kan bli för mig som jobbar på oregelbundet schema. Men jag gillar att ha lediga dagar mitt i veckan och att umgås med mig själv.

Vad åt du till frukost?
En kopp kaffe med mjölk, två ryvita av sorten müslicrunch med smör och rökt skinka som pålägg. Gillar du ryvita, prova müslicruch! En hit! 

upload.jpg

Och lunch?
Naturell yougert med müsli och toppat med svartvinbärssylt som min svärmor gjort. 

Och middag?
Jaa du, det blev en total improvisation i köket idag. Det jag hade att utgå ifrån när jag skulle trolla ihop dagens middag var kycklinglår, en aubergine, gul lök, två vitlöksklyftor, en burk körsbärstomater, en skvätt rött vin, en kycklingbuljongtärning, salt, "sju kryddor" (en färdig blandning av svartpeppar, muskotnöt, fänkål, kryddpeppar, spiskummin och koriander), vita bönor i en tetra och fullkornsbulgur. Det blev någon typ av gryta med orientaliskt touch som serverades med bulgur. Helt okej men blir nog ingen blivande paradrätt. Men alla åt och var nöjda och det är ju huvudsaken. :)

Vad gjorde du idag?
Städade ur husvagnen, tvättade, gick en långpromenad, drack kaffe, tog en cykeltur, lagade mat, bloggade, satt en stund i hängstolen i uterummet och blundade i kvällssolen. 

Ringde du någon idag, vem och vad sa ni?
Nix, jag ringde inte, men däremot ringde Catrine mig. Vi pratade en snabbis och checkade av läget. Lägescheckar uppskattas. Vi mådde bra båda två. 

Vilket humör var du på?
Lugn och fin. 

Vad lyssnade du på?
Låtar ur Spotifylista och ett podavsnitt av "Under huden" med Kakan Hermansson. Kakan är hur skön som helst och jag har snart lyssnat på alla avsnitt. En briljant pod som handlar om allt från skönhet och hudvård till hälsa, kvinnoideal, feminism och normer. Lättsamt, roligt, informativt och allmänt bra. 

upload.jpg

Vad hade du på dig?
Träningskläder hela dagen. Orkade inte byta om till något annat... 

Vad gjorde dig glad?
Promenaden i det soliga och varma höstvädret. Jag gick min vanliga runda runt Höglandssjön och då jag just nu tänker på en massa saker, varav en hel del inte är av den mest upplyftande arten så blev min tänkarrunda ändå upplyftande. Jag har märkt att jag tänker så bra när jag promenerar. Rena rama dunderkuren för att lösa problem eller få kreativa idéer. En annan bra grej med promenader är att jag faktiskt blir mer lösningsfokuserad när jag är ute och går. Rörelsen och riktningen är framåt vilket gör det svårt för hjärnan att älta och tråckla in sig i bakåtsträvande tankar. Sedan kan man ju sätta sig och utvärdera, vilket jag också gjorde - i solen på uthustrappan. 

upload.jpg

Vad drack du?
Vatten, ett glas rabarbersaft, två koppar kaffe. Här kör vi bara på Zoegas kaffe och vi har precis bytt sort, från Skånerost till Mollbergsblandning. Madre Mia vad mustigt och gott! Zoegas - bästa kaffet om du frågar mig.  

Köpte du något?
Nix, inte en enda grej faktiskt. 

Vem hängde du mest med?
Mig själv. 

upload.jpg

Vad ångrar du nu?
Att jag inte lagade mer mat när jag ändå höll på, så att det räcker till den hemmavarande familjen i morgon då jag jobbar till kl 22… Fast äh, jag släpper det där. De får lösa middagen själva. 

Hur var dagen från en skala från 1 – 10
En femma. 

Vad hade du hellre gjort?
Varit med Matte i London och gått omkring och fotograferat storstadsbilder på Oxford street. Varit på husvagnstur med familjen någonstans i södra Sverige. Eller ätit en god middag på restaurang Linnea & Peter på hemmaplan inne i stan.

Piggar upp mig ytterligare med ett roligt klipp som min dotter skickade till mig på messenger i morse. Ja, ni ser ju, att gå framlänges är ju att föredra. Klart fnissigt!