Favoritögonblick ifrån sommaren

Hej min vän!
Idag är det första dagen på september månad och sommaren har officiellt tagit slut. Det känns lite vemodigt men det är tid för årstidsväxling och det är bara att låta hösten ta över och go with the flow. Hösten är fin den också. 

Här kommer en lång bildkavalkad med några av mina favoritögonblick ifrån sommaren 2016. 

Häggen, sommarens första doft. Vi har en stor hägg som står precis intill vår altan och den sprider en ljuvlig väldoft på försommaren.Jag önskar att man fick ha den där doften hela sommaren. 

Midsommarfirande i Stybbersmark hos familjen Kanon. Catrine är i full färd med att fotografera. Hon och kameran, de hör liksom ihop. 

My Man! 

En junidag åkte Isak och jag till ett av mina favoritställen - Rotsidan som ligger längs med Höga kusten. Vilket underbart ställe alltså! Man får frid i själen av att vara där. 

Det här var en kväll i juli när jag gick en promenad runt Höglandssjön. När jag kom till bron såg himlen ut så här och jag var ju bara tvungen att stanna till och ta en mobilbild. 

I början av juli var till Lycksele på Lappiskonferensen för två workshopledaruppdrag. Där träffade jag fina Maria ifrån Jämtland. Vi har lärt känna varandra på bloggportalen Nouw, där jag hade min blogg innan jag blev egen med domän. Maria och hennes man skulle också till Lappis och då bestämde vi att vi skulle ses där på konferensen . Det blev ett fint möte och vi hade massor att prata om. Vi klickade vi direkt. 

En solig dag på klipporna i Skeppsmalen. Vi är förunnade här i Övik med att få ha en vacker kust. 

Åh vad vi har myst i husvagnen i sommar. Jag älskar husvagnslivet! 

Catrine i sin bästa varsågod-här-kommer-jag-med-salladen-pose. Den salladen kan man ju inte annat än att tacka ja till.  

Filip och Isak fiskar torsk i Åndalsnes, Norge. 

upload.jpg

En naturselfie por favor! 

Norges vackra natur med sina majestätiska bergstoppar, djupa dalar, fjordar och forsar. Tänk att naturen kan se så olika ut i Sverige och Norge, trots att länderna ligger alldeles bredvid varandra.

Trollstigen med en lustigt bullig bergstopp. 

Här är står vi på en utsiktspunkt och tittar ut över Geirangerfjorden. 

Åker man till Geiranger ska man förstås ta sig till Flydalsjuvet, klippan där alla fotonördar vill stå att ta häftiga bilder. Jag grämer lite att jag inte stegade ut en meter till på klippan för att få en ännu häftigare bild, men vi var där, Catrine och jag och det var huvudsaken. Vi hittade till platsen och det var en hissnande upplevelse den där stunden när vi tog bilderna på varandra, ståendes på klippan. Så mäktigt! 

Geiranger Catrine Lilja Kanon (kopia).jpg

Bakke bru i Trondheim. 

Titta så fina hus längs med fjorden. Du kan tro att det blev många foton på hus den här kvällen. 

Isak passade på att fiska såklart. 

Nidarosdomen

upload.jpg

Vi var till Sundsvall på Midnordic fotbollscup. Isak och Axel, två nöjda Arnässpelare som går av planen efter vunnen match.

En regnig augustilördag fick jag följa med på en modellfotografering i Skeppsmalen och vara fotoassistent till Zandra Högberg. Zandra går fotoskola i New York och den här dagen skulle hon ta bilder för ett projekt i hennes utbildning. Jag är så glad att jag fick möjligheten att vara med och jag lärde mig mycket.  

Surströmming hör augusti till och det är bland det godaste jag vet. En klämma bestående av Gene tunnbröd, mandelpotatis, bitar av surströmming, lök, tomat, gräddfil och som pricken över i:et - riven västerbottensost. Det är så gott att jag nästan dör. 

Jag och min fina arbetskompis Sandra blev bjudna till Angelica i Skeppsmalen på ett hejdundrandes kräftkalas. 

Zandra, Angelicas syster gjorde en så fin kräftdekoration á la Ernst, som fick pryda bordet.  

Öviks hamn.jpg

Igår morse, den sista dagen i augusti och efter att jag avslutat ett jourpass på jobbet gick jag ner till Öviks hamn. Klockan var strax efter tio, det var lite dimdis, varmt i luften och vattnet låg alldeles klart och stilla. Så rofyllt och fint. Jag satt en stund på bryggan och blundande och tog avsked av sommaren.  
"Hej då Sommaren. Det känns lite vemodigt att du lämnar oss nu. Du hade för min del gärna fått stanna kvar längre och gett oss fler soltimmar och varma dagar. Tack för den här gången och vi ses igen nästa år."