När man har det förunnat

God morgon min vän!
Hur har du det? Hoppas din dag har börjat bra. Är du tillbaka på jobbet eller är du som jag inne på din sista semesterdag?

Jag har haft en skön ledighet med vila i solstolen, endagsutflykter, besök av vänner, långa husvagnsresor, grillade middagar, bad, sandstränder, fotbollscup i Timrå och hemmahäng och nu går min ledighet mot sitt slut. Jag är fylld av energi över att möta hösten och andas klar och krispig luft. Jag ser fram emot att se löven färgas från grönt till gult, orange, rött och brunt. Det ska bli mysigt att tända ljuslyktorna i uterummet när det blir mörkt om kvällarna och vira om mig med en varm filt.

Och jag ser faktiskt fram emot att komma tillbaka till jobbet på asylboendet igen. Det ska bli roligt att träffa alla fantastiska ungdomar och fina kollegor, höra hur de har haft det i sommar, vad alla gjort på lovet. Jag längtar efter att lyssna och prata med ungdomarna om läget just nu, skratta och skoja med dem, höra hur deras språk utvecklats, sjunga och spela en trudelutt för dem på gitarren. Undrar också lite över om någon har fått besked på sin asylsökan ifrån Migrationsverket om permanent uppehållstillstånd eller avslag? Det tar lång tid med besluten och många har väntat länge. Jag vet att dagen kommer då någon får avslag och måste åka tillbaka. Jag förbereder mig mentalt på det som hör till det mindre roliga i jobbet som socialpedagogisk resurs på ett asylboende för ensamkommande flyktingbarn. 
Men tänk att ha det så förunnat som jag, med att få ha ett jobb som man längtar att komma tillbaka till efter en fem veckors lång semester. Jag kan inte minnas när jag kände så sist på något av mina tidigare arbeten. Jag har haft bra jobb förut också, absolut, men att gå tillbaka efter semestern har ändå alltid varit förknippat med någon form av vemod över att sommaren är slut i kombination med uppvarvning över terminsstart och att hösten tar vid. 

På måndag går jag tillbaka till jobbet igen på asylboendet Diamanten och jag kommer hojta i dörren med glad röst: 
- Men heeeeej och hallåååå allihopa! Salam aleikum doostam, habibi! Chetori? 

 Isak fiskar i Åndalsnes, Norge

Isak fiskar i Åndalsnes, Norge

 Vid Ristafallet, Jämtland

Vid Ristafallet, Jämtland

 Trondheim

Trondheim

 Fiske vid bryggan i Trondheim

Fiske vid bryggan i Trondheim

 Norge på väg mot Trollstigen

Norge på väg mot Trollstigen

Tycker du om det du ser och vill följa mig på bloggen - tryck bara på "följ mig på Bloglovinknappen" under min presentation här nedanför. Det vore jättekul!