Intervju i lokaltidningen

Jag måste få berätta om en liten kul grej som hände igår. Jag och min vän Catrine blev intervjuade av lokaltidningen ÖA. Allt började med ett inlägg på Catrines Facebook för tre veckor sedan som Sofia Göth, nyhetschef på ÖA och bekant med Catrine hajade till på. Jag hade tagit en riktigt häftig bild på Catrine under vår gemensamma semesterresa till Norge - en bild när hon vågade sig ut på klippavsatsen i Flydalsjuvet, Geiranger. Hon står med armarna utsträckta i en cool seger- och frihetspose och var rejält skakig av höjdnerver i just det ögonblicket. Seger var rätta ordet för att beskriva vad Catrine kände just då. Den satte hon upp som profilbild på sin Facebook och när Sofia såg bilden ringde hon upp Catrine med frågan om att få publicera den i ÖA. Catrine berättade då att det var jag som var fotografen och att hon skulle kolla med mig, men kontrade med frågan: "Ni skulle möjligen inte vilja ha ett helt resereportage med oss båda, där ni får en kul story och fler bilder från vår gemensamma fotoresa till Norge?" "Jaaa, men det kan vi ju göra!" svarade Sofia. 

Igår kom Sofia Göth på ÖA hem till oss och gjorde intervjun med mig och Catrine. Vi kvittrade i mun på varandra om hur vi det gick till när vi blev vänner, om vårt gemensamma fotointresse och om resorna vi gjort tillsammans. Sofia skrev så pennan glödde. Inte lätt för henne att göra en kort text om allt vi pepprade ur oss. 

På lördag kan ni, om allt går som det är tänkt läsa om oss två och jag gissar att det framför allt kommer ligga på ÖA:s webbsida. Där kommer du också kunna se en hel bildserie med ett axplock av våra fotografier ifrån Norgeresan. Tänk vad en bild på facebook kan leda till. Så kul!