Utflykten till Äppelfabriken

Igår gjorde vi en utflykt till ett ställe som jag verkligen tyckte om. Vi åkte till Äppelfabriken på Färingsö som min bror hade hört så mycket gott om. Och vi blev inte besvikna. Vilket charmigt ställe. Trädgårdsmiljön var så vacker och fikat var verkligen något utöver det vanliga. 

Det var inte lätt att välja på alla smarriga godsaker. Till slut bestämde vi oss för kanelbulle, sirapskaka, äppelmunk och äppelpaj. 

Jag kalasade på en kanelbulle och drack så klart ett stort glas av musteriets egen äppelmust. 

Tuppen och hönorna spatserade fritt omkring. 

I trädgården fanns också en liten butik där man kunde köpa saft, must, sylt, marmelad, geléer och lite annat smått och gott. 

Isak tog plats och chillade på en av de stora tygdynorna som fanns ute på gräset i ett litet hörn av trädgården. 

Jag kunde inte låta bli att köpa med mig Äppelfabrikens receptbok, för vem vet om och när jag kommer hit igen. När jag kommer hem ska jag prova göra ett av recepten - det på äppelpajen som Christer fikade. Den pajen gick inte av för hackor kan jag säga. 

Kram C ❤