Instagram Stories

Har du testat att använda Instagram Stories? Den funktionen kom i augusti och är en variant på Snapchat Stories. Jag har inte fattat det roliga med Stories förrän nu, men funktionen gör helt klart instagram lite roligare! Dina följare får liksom se dig i lite mer spontant, "behind the scenes" och det blir inte så tillrättalagt och redigerat. Med Stories kan du visa en annan sida av dig och du kan dela med dig av en massa glimtar ur din vardag utan att behöva spamma dina följare med en drös av bilder i ditt vanliga bildflöde. Bilder och kortfilmer rakt upp och ner bara, med endast några få filter att välja på. Dessutom försvinner det du lägger ut i Stories efter 24 timmar. 

För att få en riktigt bra instruktion i hur Stories fungerar så ska du titta på videon med Teknikfik som ligger längst ner i inlägget. De här olika funktionerna går hon igenom:

  • Alla olika knappar och inställningar för stories
  • Hur man skickar bilder och chat som finns kvar
  • Hur man skickar bilder och chat som försvinner
  • Hur man lägger till bilder från bildströmmen/biblioteket i Stories/händelser
  • Hur man sparar bilder från sin händelse
  • Hur man navigerar inom en händelse och snabbt hoppar till nästa person
  • Hur man pausar en händelse

Vill du förresten följa mig på Instagram så heter jag @c_nord