Söndagsbilder och en måndagslänk

Hej svejs, nu är det lunch och är kommer en liten söndagsresumé ifrån gårdagen. Och så en rolig länk på slutet med lite fnissig frikyrkohumor.

Igår åt vi först en lugn och fridfull adventsfrukost medan vi tände det andra stearinljuset. 

upload.jpg

På förmiddagen kom Rebecca och Emil ner till oss ifrån Umeå för att hänga med på den årliga Nordinska traditionen - att äta julbordsmiddag tillsammans i Ledings bygdegård. 

Utanför bygdegården brann en välkomsteld och där serverades det glögg till alla gäster.

Här har vi då julbordet som enligt mitt tycke har ett alldeles lämpligt antal rätter. Allt är hemgjort och redan i det här skedet behöver man ha fattat beslutet över vilken julbordstaktik man ska ha. För min del kör jag bara på sillar och annan fisk på den första tallriken. Jag väljer ut några få sorter jag v-e-r-k-l-i-g-e-n  vill ha.

Efter silltallriken går vi in på annat kallskuret. Sist satsar man på varmrätten. Jag blev lite otippat tvärmätt och nöjd redan efter en och en halv tallrik av först sillen och sedan skinkan så därefter blev det ingen varmrätt alls för min del. Gjorde inget, för jag vet ändå hur Janssons frestelse, köttbullar och revbensspjäll på det här julbordet smakar. 

När vi kom hem och hade ätit oss mätta, och några av oss hade vad vi brukar kalla för "paltkoma", var Rebecca sugen på att vara med och pynta julgranen. Ifjol plockade vi in den redan till andra advent och eftersom det var så mysigt att få njuta av granen i god tid innan julafton så kör vi på det konceptet i år också. Rebeccas katt Diesel som också fick följa med till oss ifrån Umeå hade aldrig sett en sådan här lysande kreation och han var synnerligen intresserad av bling-blinget. 

Voila! Pyntat och klart och resultatet blev stämningsfullt i färgerna rött, vitt och guld. 

Innan Rebecca, Emil och Diesel åkte tillbaka till Umeå blev det lite chill i soffan. 

Och lite kattfotografering också, under de ungefär 45 sekunder som Diesel lyckades hålla sig lugn och stilla. 

Nu bryter vi av från adventsstämningen och jag vill härmed avsluta dagens inlägg med en rolig måndagslänk på ett YouTubeklipp som Daniel skickade till mig för en vecka sedan. Det är en kristen ståuppkomiker som skojar friskt om frikyrkokulturen och hur man lyfter händerna när man sjunger lovsång i sin kyrka. Tillspetsat absolut, men det är ändå stor igenkänningsfaktor! Jag som själv tillhör en frikyrka och dessutom leder lovsång skrattar gott åt det här klippet för jag tycker det är så befriande med lite självdistans och avslappnad humor, även i våra kyrkliga sammanhang. Att våga att inte ta sig själv på fullt så stort allvar. 

Titta och ha det så kul!