Adrenskalendern

Det är den första december idag och jag såg en så fenomenalt bra grej på Facebook i morse - Renskalendern. Det handlar om att man ger bort saker istället för att fylla på med nya. Tänk så mycket prylar och kläder man har hemma som man inte använder och därmed inte behöver. Jag vill försöka göra det jag kan för att inte dras med i konsumtionshetsen som är helt hysterisk från Black Friday och fram till mellandagsrean efter jul. Dessutom är det bra för miljön att ge bort och återvinna. Äntligen en adventskalender som jag går igång på! Renskalendern - we're in!

Jag har tagit fram en låda och för varje dag i december månad fram till den 24:e ska vi i familjen Nordin leta fram minst en pryl eller ett klädesplagg som vi inte längre använder och lägga det i lådan. Efter julen är över ger vi bort lådan till någon som behöver sakerna/kläderna bättre oss. Tänk vad roligt att kunna få glädja en familj på flyktingförläggningen i Gideåbruk till exempel. Annars finns ju alltid Second Handaffären att lämna in till.

När Isak klädde på sig i morse visade det sig att den tröja han valt och inte använt på länge blivit en storlek för liten. Han har vuxit ur mycket kläder den sista tiden och jag har nyss varit med en påse till Pingstkyrkans Second Hand. Isak och jag bestämde att den urvuxna tröjan från i morse fick bli den första grejen att åka ner i lådan. 

Tycker du som jag att Renskalendern 2016 är en bra sak, gå med i facebookevenemanget HÄR. Man kan ju självklart vara med ändå, utan facebook. Och du, bjud gärna in andra att vara med också. Jag är supertaggad! ❤ 

upload.jpg