Att vänja in sig i novemberkylan

Morgon

Så här fint var det vid Höglandssjön den sista dagen i oktober, innan höstmånaden gick över till november och innan de första snöflingorna föll. Tänk att det är samma visa varje år, att jag aldrig tycker mig vara riktigt beredd på när kylan, snön och årstidsväxlingen kommer. Övergången från ljus till mörker, från höstligt friskt till bitande kyla kommer liksom plötsligt. Det känns påtagligt nu, vi är på väg mot vintern. 

IMG_5101.JPG

Så, vad gör man då för att vänja in sig i novemberkylan? 

upload.jpg

Jag har plockat fram ullkappan ur garderoben och raggsockorna åker på fötterna om kvällarna. 

Stickning

Det är säkert 25 år sedan jag satt med en stickning men nu har jag börjat igen. Jag och en jobbkollega skulle lära pojkarna på boendet att sticka men det gick si sådär med deras tålamod, så vi drog istället igång projektet "Vintern den kalla - halsduk åt alla". Vi gör en halsduk till alla som önskar. Jag är verkligen inget proffs på att sticka, men åh så roligt och rogivande det är! Man får frid i själen av att sitta med en stickning. Jag har hittills gjort en halsduk till en på boendet och nu har jag en ny på gång till en annan som också vill bli varm om halsen.

Idag frågade Daniel här hemma om jag skulle kunna sticka ett par raggsockor till honom. Jag har faktiskt aldrig gjort raggsockor, men om nu min son frågar efter det så tänker jag att det projektet ska jag absolut ta mig an. Så svårt kan väl det väl ändå inte vara? :)

Dricka te

Att dricka te är värmande och gott och hör liksom vintern till. Jag dricker betydligt mer te under den kalla och mörka årstiden och jag har min favoritsort och min favoritkopp. På jobbet blir det  åtskilliga koppar te tillsammans med ungdomarna och det brukar bli många fina samtal i köket när vi sitter och sippar Lipton. 

Just det ja, nu börjar också högsäsongen för att tända värmeljus i ljuslyktor och att göra upp eld i öppen spisen. För att inte tala om doftljus som jag är storkonsument av. Thank you Lord for giving us doftljus! 

Hur brukar du vänja in dig i novemberkylan och vintermörkret?