Höststädning och övervintring

Tycker du som jag att det är är bra mycket roligare att plocka fram saker än att städa bort dem? Som sommarplant i blomkrukor ute på gården till exempel. Jag har behövt ladda några dagar för att få städfeeling men nu är det gjort. Jag har varit ute och höststädat på gården idag.. Alla krukor har tömts på överblommade sommarplanteringar, broarna har sopats rena, blomskräpet har slängts på komposten och krukorna har ställts in i förrådet. Det känns ändå tillfredsställande och ganska okej när jag väl bestämmer mig för att göra det där tråkgörat. Att sedan solen sken och luften var varmt gjorde att det blev en riktigt fin städdag ute på hustomten. 

I vårt uterum så blommade faktiskt alla pelargoner fortfarande men jag bestämde mig ändå trots att de var fina för att plocka bort dem, nu när jag var i höststädartagen. Jag ska försöka mig på projektet att låta pelargonerna övervintra nere i vårt garage till nästa sommar. Jag har aldrig provat det tidigare det så det här blir verkligen ett test och en utmaning för mig och mina icke-gröna-fingrar. Jag googlade lite på hur man gör och det verkar som att man bara klipper ner dem, ställer dem mörkt och svalt, vattnar ytterst få gånger, plockar fram pelargonerna i mars igen då man gör den slutgiltiga beskärningen och planterar om dem. Det kan väl inte vara så svårt att lyckas med, tänker jag?

Så, här står nu mina pelargoner på en bänk nere i vårt garage. Det vore ju roligt om jag kunde få dem att klara till nästa sommar. Ni som brukar övervintra pelargoner, vad tycker ni, ska jag klippa ner dem lite till eller räcker det så här?

Kram C