Måndagslänkar

IMG_5092.JPG

Hej och glad måndag! Kul att du kikar in här med jämna mellanrum. ❤️ Det var mer en vecka sedan jag skrev sist och tänk, nu har det blivit måndag igen. Hur har du det så här på veckans första dag? Eftersom jag jobbade dygnspass i helgen är jag ledig. Vädret är blygrått, regnigt och jättetrist och det lockar mig inte det minsta till att ta på mig gympaskorna och gå ut och hurta runt sjön. Så idag tänker jag mest vara inne, utan borden, måsten och dåliga samveten. Skönt! Lite måndagslänkar till dig så här på blanka förmiddagen. Observera att allt som står i blått här nedanför är klickbara länkar. Nu kör vi: 

SPOTIFY

Jag är helt såld på det amerikanska bandet OneRepublic! Jag går runt och lyssnar på dem hela tiden och det tackar jag min 19-årige son för. Det var nämligen han som introducerade låtarna Heaven och Choke för mig och på den vägen är det. Vi har väldigt lika musiksmak jag och min son. Danne tipsade mig om hur bra hela OneRepublics album Oh my my (Deluxe)  är och han har helt rätt! Det är belamrat med massa hits, precis sådana melodier jag går igång på. Och självaste Peter Gabriel medverkar också på ett litet hörn. Ba' det! 

TV: 

Såg du möjligen tv-programmet med Peter Lemarc och Tomas Andersson Wij som gick i fredags, när de spelade och sjöng tillsammans på Vasateatern? Om inte, se det! Två av Sveriges bästa poeter gjorde ett så fint program där de vävde ihop bra mellansnack med sina hits. Vilka textgenier de här gubbarna är! Jag bloggade ju förra veckan i ett inlägg om det här med att släppa taget och acceptera och när Tomas sjöng sången Tommy och hans mamma så noterade jag direkt orden i texten: "En sak har jag lärt mig nu - livet är inte ute efter mig. En sak har jag fattat äntligen - livet vill mig inget ont. Och det jag inte kan förändra, det kan jag acceptera och det jag kan acceptera det är redan förändrat."  Den sista meningen är ju helt genialisk! Tänk om en hade fått komma på den. 

Du kan se programmet HÄR på Svtplay.

upload.jpg

PODCAST:

Så mycket bättre började i lördags och det här känns som ännu en bra säsong. Jill Johnssons tolkning på Öppna din dörr och Magnus Carlssons på Allt som jag känner gillade jag bäst. Vill du få lite försmak på Danny Saucedo's livshistoria innan det är dags för hans program så tycker jag du ska lyssna på Själapodden och ett avsnitt där han berättar om sin uppväxt i katolska kyrkan och hur hans tro ser ut idag. Klok och fin kille det där och intressant intervju! Du hittar podavsnittet HÄR.

BLI STORASYSTER TILL EN NYANLÄND TJEJ:

Tjejzonens utvecklingsprojekt Storasyster har med stöd av Postkodstiftelsen startat utvecklingsprojektet Bli Storasyster till en nyanländ tjej som syftar till att förebygga psykisk ohälsa hos nyanlända tjejer genom att erbjuda en egen Storasyster som stöd. Det innebär att tjejen träffar en Storasyster för att prata, fika eller göra någon aktivitet med. De träffas varannan vecka under ett års tid och delar erfarenheter, pratar och bara hänger tillsammans. Vilket superfint sätt att få en ny kompis! Och vad smart integration! Jag blev så glad när jag läste om projektet och att det fått ett otroligt gensvar. Bli Storasyster till en nyanländ tjej görs i Stockholmsområdet men jag hoppas att det kommer tas vidare till fler ställen. Måste snarast tipsa någon i min egen kommun om den här idén. Man skulle för övrigt också kunna göra liknande projekt för killar, men med en Storebror som får bli en ny stöttande kompis till en nyanländ kille. Vi skulle behöva kompisar och ställföreträdande syrror och brorsor för våra nyanlända barn och ungdomar här i Örnsköldsvik.

IMG_5096.JPG

Nu tänker jag fortsätta min vilsamma dag i kattens sällskap, tills dess jag ska åka till skolan för utvecklingssamtal med Isak och hans lärare. 

IMG_5094.JPG