Söndagsfrid

Åh, vilken söndag jag haft. Det började med att jag fick mig en ordentlig sovmorgon vilket var välbehövligt. Sedan satt jag och åt en lång frukost tillsammans med min bror och hans familj som varit här och hälsat på oss fredag till idag. Vi har umgåtts, pratat, ätit god mat och bara haft det bra. Vi ses ju inte så ofta så det har varit fint att få rå om Christer, Jennie, Melker och Oliver en hel helg. 

När jag hade vinkat av dem och de åkt iväg tillbaka hem till Upplands Väsby tog jag en promenad på Skyttis tillsammans med Catrine. Det var lite småkallt och ganska blåsigt, men det gjorde inget för vi fick upp ångan efter ett tag med raska steg och intensivt samtal om veckans händelser i våra liv. Att få sortera allt möjligt man går och bär på inuti med en god vän, så värt det är. Vänner som man kan prata om allt med, dem ska man vara rädd om. 

Efter promenaden blev jag så sugen på att baka ett gott långpannebröd som jag testade göra på boendet förra helgen. Jag skulle lära en av pojkarna att baka ett enkelt och gott bröd och då gjorde vi efter det här receptet. Världens enklaste som man bara breder ut i långpannan. Jag uteslöt äpplet och det blev bra det också. Har du något bra favoritrecept på matbröd att dela med dig av till mig? Jag har fått feeling på just matbröd och tar tacksamt emot lite nya tips. 

På eftermiddagen åkte jag in till stan på gudstjänst i Pingst Övik. De har startat upp en ny gudstjänstform av de enklare slaget som jag tycker om. En dryg timmes samling i en inte så stor lokal, skön lovsång med band, möjlighet till förbön och en lättillgänglig predikan. Idag talade min vän Johanna Lundström på temat om att röra sig mot Gud. Det hon pratade om var precis vad jag behövde fylla på med och jag gick därifrån och kände mig pepp. Bra start inför en ny vecka. 

När jag kom hem hade äldste sonen lagat middagen och det var bara att sätta sig till bords och äta en strålande god spagetti och köttfärssås. Tacksam mamma!
Nu rundar jag av den här kvällen med att provsmaka på mitt nybakade bröd tillsammans med en kopp te och se på Johan Falk på Tv4.
En synnerligen fin söndag i fridens tecken. 

Hur har du spenderat din helg? Med stress eller i frid?