Helgen i bilder

Hej måndag! Så var helgen slut och vi är inne i en ny vecka igen. Jag tänkte vi skulle ta och kika på lite bilder från min helg i Umeå. På fredagskvällen när Matte och jag hade kommit fram till hotellet var vi så överhungriga och trötta att alternativet med att gå runt på stan och leta upp ett bra matställe som inte var fullbokat gick helt bort.

Read More

Företagargalan på Arenan igår och nu mot Umeå

Hej alla bloggläsare! Hoppas ni har det bra så här på fredagskvällen. Just nu är jag, Matte och Isak på väg till Umeå för ett trevligt dygn på bortaplan. Isak ska sova över hos sin storasyster Rebecca och ha tacokväll där. Jag och Matte ska passa på att förlusta oss i Umeå stad, bo på hotell och gå ut och äta något gott. Jag som skrev och önskade tips på bra restauranger i facebookinlägg förra veckan fick flera bra förslag men dessvärre glömde jag bort den viktiga detaljen med att boka bord. 

Read More

Söndag, smoothie och rep

Det är söndagsförmiddag och jag har precis kommit hem ifrån ett dygnspass på jobbet. Att jobba dygn på asylboendet innebär att jag jobbar 24 timmar och har sovande jour. Det brukar i regel gå hur bra som helst att jobba så många timmar med sovjour och vara tillgänglig nattetid om det behövs. Det inträffar något ytterst sällan på natten, men jag är ofta lite seg när jag kommer hem efter de där långa passen.

Read More

Utrensningen

”Du har på dig 20% av dina kläder 80% av tiden” 
Jag vet inte hur välplanerat du har det i din garderob men jag känner inte så sällan då jag tittar in i min som är smockfull:  "Jag har ju ingenting vettigt att ta på mig!". I min garderob har jag sparat en hel del plagg som jag inte använt på jättelänge men som jag varit så sentimental över att jag inte kunnat rensa ut dem. Idag tog jag äntligen tag i projektet att bestämma mig för att spara bara de plagg som jag tycker om på riktigt och som jag faktiskt använder. 

Read More

Min motionsfilosofi

I morse var jag in till stan och klippte håret hos Åsa på Rut & Karl och när jag kom hem bytte jag om och gick min invanda långpromenad runt Höglandssjön. Solen sken, det var plusgrader och det droppade ifrån taken som om det vore en dag i mars. Jag fick starka vårkänslor och kände en ohejdad längtan efter april och vår. 

Read More

Loppis, rekvisita och baklava

Loppis, rekvisita och baklava

Igår var jag en sväng till två secondhandbutiker som ligger bara en kvarts promenad hemifrån mig. Jag brukar mest lämna in utrensade saker och kläder och till secondhand och gör sällan loppisfynd själv. Men nu tänker jag att jag ska gå dit med jämna mellanrum för att leta prisvärd rekvisita till mina fotograferingar.

Read More

Bra input om bemötande och goda möten

Bra input om bemötande och goda möten

Hej på Dig!
Tänk, nu blev det en sådan där två veckors paus och tystnad här på bloggen igen. Rent allmänt kan man väl säga att jag efter jul och nyår har varit lite låg på skrivenergi. Inga bilder har det blivit heller då jag knappt hållit i kameran sedan förra inlägget. På mina lediga dagar här hemma har det mest varit gråvardag. På jobbet inom verksamheten för ensamkommande flyktingbarn händer det däremot en del del saker av både positiv och negativ rang men det är ju ingenting jag kan dela med mig av här då jag jobbar under sekretess. Jag konstaterar att jag längtar efter vintersolen, ljuset, ljusare dagar och ljusare kvällar.
 

Read More

Roligt och tråkigt

Jag är som ett småbarn när det gäller att städa ut julen. Det är så väldans roligt att plocka fram sakerna men så extremt jobbigt och jättetråkigt att städa bort allt. Det vore väl en sak om vi hade en julgran som just nu var inne på sista dödsrycket, barrade ner hela golvet och därmed drev på mig i städprocessen. Men det bär mig emot att slänga ut granen då den är så vacker, grön och grann och dessutom på gång att skjuta nya skott! Det ligger knappt ett barr på golvet.

Read More

Tack för att du läser, gillar och delar


Varför har man en blogg? Ja, det kan ju vara av olika orsaker, men för min del startade jag min blogg sommaren 2014 främst av den anledning att jag ville ha en egen sida där jag kunde publicera mina bilder. Fotografering är ju ett stort intresse för mig och det är roligare att visa upp de bilder jag är nöjd med än att bara ha dem liggandes på hårddisken i datorn.

Read More

Gott nytt år!

Vi hade en riktigt bra nyårsmiddag igår tillsammans med våra godaste vänner familjen Kanon  och även grannarna Burströms var med. Här kommer lite bilder ifrån vår nyårskväll.

Catrine hade gjort allt så festligt och fint! Catrine och Olle har hållit på och renoverat sitt hus under de senaste två åren, först nedervåningen och nu köket och de hade snitsat till det så kul med att ha renoveringstema på nyårsmenyns maträtter. Så påhittigt av dem!

Read More

Skridskoåkning

Årets sista dag har har varit solig och fin och på förmiddagen for vi iväg och åkte skridskor på Lomsjön tillsammans med Kanons. Min man är sedan ett par år långfärdsskridskoåkare men jag som varit mer eller mindre rädd och tveksam till att åka på sjö- och havsisar har inte alls vågat följa med honom på några skridskoturer som han gjort. Men nu, så här på nyårsaftonen kände jag mig redo för att ta mig ut på Lomsjöisen och åka.

Read More

Nyår och att gå mot ljuset

Nyår och att gå mot ljuset

Det har varit några veckors tystnad här på bloggen vilket beror på att jag helt enkelt har haft inspirationstorka. Det är därför det här inlägget har dröjt. Men bättre sent än aldrig och jag är glad över att flera av er som är läser har hört av sig och undrat över pausen. Julhögtiden är över och det är bara bara en enda dag kvar på det här året - nyårsafton. Julgranen står fortfarande grön och grann i vårt vardagsrum och vi ska njuta av den några dagar till.  

Read More

Instagram Stories

Instagram Stories

Har du testat att använda Instagram Stories på Instagram? Den funktionen kom i augusti och jag har inte fattat den grejen förrän nu. Det är faktiskt en riktigt rolig funktion som gör instagram lite spexigare! Dina följare får liksom se dig i lite mer spontant i "behind the scenes" och det blir inte så tillrättalagt och redigerat. Med Stories kan du visa en annan sida av dig och du kan dela med dig av massa glimtar ur din vardag utan att behöva spamma dina följare med en drös av bilder i ditt vanliga bildflöde. 

Read More

Hemmasöndag, konsert och kontraster

Jag har en lugn och skön söndag härhemma. Det är riktigt kallt ute idag men här inne hos mig är det varmt i hjärtat. Jag är alldeles varm inombords av gårdagskvällen och av den konsert som vi i bandet Övik Soul Associatipn hade på Brux i Örnsköldsvik. Det var som alltid roligt, svängigt och energifyllt på scenen och dansgolvet. 

Read More

Barn som blir politiska slagträn

Förra veckan lanserade Åhléns en julkampanj där man valde att använda en bild på ett mörkhyat barn som poserade som Lucia i vitt lucialinne och ljuskrona i håret. En reklamkampanj som var tänkt att utmana normativt tänkande och invanda svenska jultraditioner. Under helgen hände så det som inte helt otippat skulle hända, nämligen att bilden skulle provocera och skapa reaktioner.

Read More