När det är fint väder, man är ledig och är sällskapssjuk

När det är fint väder, man är ledig och är sällskapssjuk

I dag var det ett jättefint marsväder i Övik. Isak och Matte är på sportlovsläger i Sollefteå och jag för min del hade ledig dag efter en helgs jobb. Klarblå himmel, mycket snö och strålande sol. Det hade varit rent kriminellt att sitta inomhus men att vara ledig och hitta på utomhusaktivet helt för sig själv när ingen annan är hemma är ju inte så värst jättekul.

Read More

Utrensningen

”Du har på dig 20% av dina kläder 80% av tiden” 
Jag vet inte hur välplanerat du har det i din garderob men jag känner inte så sällan då jag tittar in i min som är smockfull:  "Jag har ju ingenting vettigt att ta på mig!". I min garderob har jag sparat en hel del plagg som jag inte använt på jättelänge men som jag varit så sentimental över att jag inte kunnat rensa ut dem. Idag tog jag äntligen tag i projektet att bestämma mig för att spara bara de plagg som jag tycker om på riktigt och som jag faktiskt använder. 

Read More

Bra input om bemötande och goda möten

Bra input om bemötande och goda möten

Hej på Dig!
Tänk, nu blev det en sådan där två veckors paus och tystnad här på bloggen igen. Rent allmänt kan man väl säga att jag efter jul och nyår har varit lite låg på skrivenergi. Inga bilder har det blivit heller då jag knappt hållit i kameran sedan förra inlägget. På mina lediga dagar här hemma har det mest varit gråvardag. På jobbet inom verksamheten för ensamkommande flyktingbarn händer det däremot en del del saker av både positiv och negativ rang men det är ju ingenting jag kan dela med mig av här då jag jobbar under sekretess. Jag konstaterar att jag längtar efter vintersolen, ljuset, ljusare dagar och ljusare kvällar.
 

Read More

Roligt och tråkigt

Jag är som ett småbarn när det gäller att städa ut julen. Det är så väldans roligt att plocka fram sakerna men så extremt jobbigt och jättetråkigt att städa bort allt. Det vore väl en sak om vi hade en julgran som just nu var inne på sista dödsrycket, barrade ner hela golvet och därmed drev på mig i städprocessen. Men det bär mig emot att slänga ut granen då den är så vacker, grön och grann och dessutom på gång att skjuta nya skott! Det ligger knappt ett barr på golvet.

Read More

Ljudet av höstlöv som faller

Ljudet av höstlöv som faller

Oktober är min bästa höstmånad. Det är friskt att andas luften som är frostig om morgnarna och det är fint med där där skira solljuset som skiner genom de färggranna bladverken. Jag tog en tidig morgonpromenad och lyssnade för omväxlings skull varken på musik eller podcast. Jag gick istället runt och lyssnade på min egen andning och på löv som faller ner ifrån träden...

Read More

I sprickorna kommer ljuset in

Åh men hej på dig!

Efter många dagars bloggtystnad har jag äntligen kommit till skott med att skriva ett inlägg. Det har minst sagt varit en körig vecka och inspirationen har inte funnits där. Men tänk, nu är det fredag igen och vi är redan inne på den andra helgen i september. Vad har du för planer den här helgen?

Read More

Reportaget om vänskapen som växte genom ett klick

Reportaget om vänskapen som växte genom ett klick

Men kära nån', vilket fint reportage det blev i lokaltidningen Allehanda idag. Två hela uppslag med många bilder och Catrines suveräna foto ifrån Trollväggen i Åndalsnes pryder också framsidan av tidningen. Jag satt faktiskt och skrattade högt för mig själv när jag läste texten om oss, för den är skriven så positivt och roligt och med sådan härlig dramaturgi. Det här blev ju verkligen en glad överraskning för oss...

Read More