Jobbiga listan

Vad ville du bli när du var barn?

Lärare, sångerska eller försäljare.

Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Jag valde att gå distribution- och kontorslinje på gymnasiet och trodde då att jag skulle bli kontorist eller sekreterare på någon advokatbyrå eller dylikt. Märkte rätt snart att det här med skrivbordsjobbet inte alls var min grej, men att det inte var så enkelt att mitt i gymnasieutbildningen göra en kovändning och byta linje.

Read More

En ledig-dag-lista

En ledig-dag-lista

När vaknade du idag?
Först klockan 03:06 med ett ryck.  Trodde att klockan var 07:30 och var på väg att kliva upp men somnade tack och lov om. Vaknade strax före 07:30 när min yngste son var uppe och donade med frukost innan han skulle gå iväg till skolan.

Vad skulle du göra?
Vara ledig! En ledig tisdag som det kan bli för mig som jobbar på oregelbundet schema... 

Read More

Lista: Ord

Lista: Ord

Jag gillar ord. Tänk så mycket fina, vackra, roliga och konstiga ord det finns i svenskan? Ta till exempel örngott, smörgås och snorkråka - hur räknar man ut vad de betyder, om man inte vet? Tänk så mycket fina, vackra, roliga och konstiga ord det finns i svenskan? Ta till exempel örngott, smörgås och snorkråka - så knasiga alltså! Men jag gillar ord. På asylboendet där jag jobbar ägnar vi oss mycket åt att träna svenskakonversation med pojkarna och att prata om ords betydelser. Idag till exempel har jag förklarat vad förolämpning, empati, sympati, skilsmässa, diskriminering och att göra konster betyder.

Read More