Saker jag tänker på

Idag är det första mars här hos oss har vi sjukstuga. Varenda vårvinter är det samma sak, en eller flera i familjen drabbas av ordentlig förkylning. Nu den här gången är det båda sönerna och jag som åkt dit. Jag som ändå har det lindrigast kunde jobba ett dygnspass fram till igår morse. Men nu är jag ledig fram till fredag och det känns ju bra det, så att jag får möjlighet kurera mig till helgens jobb. 

Read More

Varför är vi svenskar så osociala?

Det blev ett tekniskt fel i morse när jag lade ut det här inlägget så här kommer det nu på nytt. 

Det kom ett in gäng ungdomar som jag känner och hälsade på i fredagskväll, världens finaste grabbar från Mellanöstern som fått en särskild plats i mitt hjärta.  Vi hade ett så viktigt och intressant samtal vid köksbordet om olika kulturer och hur gärna de vill lära känna svenska ungdomar men att de upplever det så svårt att få kontakt. "Det är nästan som att man ska behöva ha en CV i bakfickan och plocka fram och visa upp att man är skötsam och ingen IS-muslim" säger en av killarna. Att bli kompis med en svensk i deras egen ålder verkar vara lite som att bestiga Mount Everest. Svårt och tålamodsprövande. 

Read More

Nyår och att gå mot ljuset

Nyår och att gå mot ljuset

Det har varit några veckors tystnad här på bloggen vilket beror på att jag helt enkelt har haft inspirationstorka. Det är därför det här inlägget har dröjt. Men bättre sent än aldrig och jag är glad över att flera av er som är läser har hört av sig och undrat över pausen. Julhögtiden är över och det är bara bara en enda dag kvar på det här året - nyårsafton. Julgranen står fortfarande grön och grann i vårt vardagsrum och vi ska njuta av den några dagar till.  

Read More

Barn som blir politiska slagträn

Förra veckan lanserade Åhléns en julkampanj där man valde att använda en bild på ett mörkhyat barn som poserade som Lucia i vitt lucialinne och ljuskrona i håret. En reklamkampanj som var tänkt att utmana normativt tänkande och invanda svenska jultraditioner. Under helgen hände så det som inte helt otippat skulle hända, nämligen att bilden skulle provocera och skapa reaktioner.

Read More

Jag gillar Pia Sundhages filosofi

Jag gillar Pia Sundhages filosofi

Vi har lämnat Upplands Väsby och är på väg hem till Övik. Jag sitter i bilen och läser en bok jag fått låna av Jennie, min svägerska - Pia Sundhages bok Spela på bästa fot - Att leda med glädje. Precis efter det att vi sett OS-matchen i fotboll i fredags, vrålat ut vår glädje över att Sveriges damlandslag besegrat U.S.A. plockade Jennie fram boken ur bokhyllan. "Charlotte, läs den här boken Du som gillar Sundhage, du kommer gilla den."...

Read More